Over asbest

Van gewaardeerde grondstof tot sluipmoordenaar

Sinds 1993 is de toepassing van asbest verboden vanwege de negatieve gezondheidsaspecten veroorzaakt door de vezels asbest uit bestaat.

Waar kom je asbest tegen?

Tot in de jaren 90 is asbest toegepast in een groot aantal producten en sectoren. Zoals bijvoorbeeld in de bouw, de scheepsbouw, de scheepsbouw, de procesindustrie en stofferingsproducten als board en zeil.

Asbestvezels, de boosdoeners

Asbest is een natuurproduct op basis van mineralen. Die zijn er in verschillende soorten en maten. Alles draait om de kleine vezels waaruit de mineralen zijn opgebouwd. Deze boosdoeners zijn niet altijd met het blote oog te herkennen.

Het zekere voor het onzekere

Asbestvezels zijn een gevaar voor onze gezondheid en die van onze omgeving. Gevaar dat voorkomt uit contact met producten waarin asbest is verwerkt.

Asbestvezels verwerkt als ingrediƫnt in bijvoorbeeld kit, beton, cement, en dergelijke. Als deze materialen nog in goede staat verkeren is actie niet direct noodzakelijk. Zodra er sprake is van verwering of beschadiging kunnen er vezels vrijkomen met alle gevaar van dien. 20Pascals is graag behulpzaam bij het verwijderen van deze materialen

Asbestvezels verwerkt tot product of samengesteld product kunnen zich gemakkelijk verspreiden en zijn een gevaar voor de gezondheid en vragen dus om een snelle actie. Asbestkoord, pakkingen, asbestboard en zeil zijn veel voorkomende boosdoeners. 20Pascals geeft u zekerheid over de aanwezigheid van asbestvezels in uw omgeving en heeft een passende oplossing hiervoor.

20Pascals een zorg minder!